Livreddende førstehjelp

I høst fikk Søndre Land IL Håndball en hjertestarter av IF Trygghetsfond. Denne henger i Søndre Land Hallen og er lett tilgjengelig for alle brukere dersom noen skulle få hjertestans.

Men det hjelper ikke å ha hjertestarter dersom du ikke vet hvordan den skal brukes, eller når du kan bruke den. Og uansett, du klarer ikke å redde noen dersom du ikke utfører manuell hjerte- og lungeredning.

Derfor arrangerte håndballgruppa livredningskurs for trenere og lagledere, og vi inviterte inn andre ildsjeler som leder aktivitet i hallen. 15 personer deltok på kurset og fikk god opplæring i hva de skal gjøre dersom noen skulle falle om.

Kurset ble holdt av Per Christian Aasarmoen, som er utdannet sykepleier og arbeider som traumekoordiantor i Sykehuset Innlandet. Lege Torunn Heggen bidro også.

kurs3-1

kurs5-2