Allsidig aktivitet

For en fin dag vi har hatt i Søndre Land Hallen! Så mange flinke unger! Første dag av Gjensidigestiftelsen håndball- og friidrettsskole ble svært vellykket.

41 barn var påmeldt, men noe sykdom gjorde at vi var litt færre første dag. Det er en fin miks av barn i alder, kjønn og etter hvor de bor i kommunen. Det er fint at ungene kan bli kjent med andre barn på tvers av skoler.

Vi startet dagen med oppvarming. Barna var delt inn i tre grupper etter alder. De yngste og de mellomste lekte sisten og hauk og due, mens de eldste lekte siste og spilte basketball.

Lenkesisten var gøy

Lenkesisten var gøy

Deretter fikk alle deltakerne utdelt hver sin håndball og t-skjorte. Håndballene får de med seg hjem siste dag.

Etter litt frilek med ball, ledet Line E ei økt med ballsidighet. Dette er en økt hvor alle barn har hver sin ball og skal forsøke seg på ulike ferdigheter med ballen. Klarer de å stusse ballen med både høyre og venstre hånd? Klarer de å gå baklengs mens de stusser ballen? Klarer de å stusse mens de setter seg ned på rompa eller legger seg ned på magen? Mange klarer det helt supert, og noen må øve mer. Det er akkurat slik det skal være. Barn lærer fort, og de merker fort at det går framover. Derfor er ballsidighet en viktig del av alle håndballøktene våre. Noen ganger bruker vi en halvtime, andre ganger ti minutter.

Ivrige jenter som gir alt

Ivrige jenter som gir alt

Etter frukt- og drikkepause var det tid for kasttivoli. Det var stas! Vi hadde laget i stand seks stasjoner med ulike kastøvelser. De skulle treffe kjegler som sto oppå mål, nede i hjørnet, basketballkurven, score på instruktør Håkon eller treffe kjegler som sto oppstilt på gulvet ved siden av hverandre. Ungen fikk fritt løpet fra stasjon til stasjon. Noen talte poeng, andre ikke.

Før lunsj fikk alle deltakere utdelt hver sin fine ryggsekk hvor det er eget nett på fronten med plass til en ball, og alle fikk drikkeflaske. Stor stas å få så fine ting!

Etter matpausa var det Søndre Land IL Friidrett som aktiviserte barna. Du kan lese om økta deres her.

I morgen har friidrett økta før lunsj og håndball etter lunsj. Vi gleder oss til en ny dag sammen med så blide og spreke barn!

Har du et barn som har lyst til å spille håndball? Vi starter opp med treninger etter høstferien. Vi vet helt sikkert at vi har G7, J8, G9, J10, J11 og vi håper vi har mange nok til J7 og G11. Lek med ball er et tilbud til barn født i 2010 og 2009. Der trenger vi noen foreldre til å påta seg aktivitetsleder-rollen!

Følg oss gjerne på Facebook! Du finner oss her